Mikäli kliininen ja muovinen kuolokikkailu on sairaus, tässä lääke siihen – arviossa Desecresy

Julkaistu Infernossa 7/2019.

Desecresy
Towards Nebulae
Xtreem

Parisen vuotta sitten duosta yhden miehen kokoonpanoksi supistunut suomalaisyhtye jatkaa omalla visvaisella linjallaan, joka ei paljon ympäröivien trendien turbulensseista piittaa.

Desecresy on käytännössä Tommi Grönqvist, joka hoitaa kaiken laulusta ja instrumenteista kansitaiteeseen. Grönqvistin käsissä syntyy ikivanhan liiton synkeää death metalia, joka ruoppaa kaukana nykypäivän modernista ja puunatusta suorittamisesta. Romuluisesti etenevä kuolo on kuin mätänemisprosessin soundtrack.

Desecresyllä on aivan oma ainutlaatuinen otteensa, ja hiomattoman ja jopa töksähtelevän kuuloiset ratkaisut ovat osa sen viehätystä. Mikäli kliininen ja muovinen kuolokikkailu on sairaus, Desecresy on lääke siihen. Horjuen ja kummittelevasti laahustava, paikoin rivakampaan laukkaan äityvä death metal möyrii syvällä hämärissä luolastoissa. Levyn soundeissa on runsaasti homekasvustoa, ja Grönqvistin laulut ovat kuin örisevien kuolleiden kuiskauksia – erittäin ihanaa kuultavaa, siis!

On täysin selvää, ettei tällaisella hautausmaan mutaisimman nurkan musiikilla valloiteta monia sydämiä, mutta alan asiantuntijoille Desecresyn taipumaton tuuttaaminen on mieltä lämmittävää toimintaa.