Mukavaa ja helppoa kuunneltavaa – arviossa Timo Tolkki’s Avalon

Julkaistu Infernossa 6/2021.

20.09.2021
TIMO TOLKKI’S AVALON
The Enigma Birth
FRONTIERS

Yksi suomalaisen metallimusiikin persoonallisimmista ja ansioituneimmista muusikoista, entinen Stratovarius-kitaristi Timo Tolkki, on ollut viime aikoina piirien puheenaiheena pitkälti värikkäiden somepäivitystensä takia. Olivat maestron henkilökohtaisen elämän kuviot sitten mitä tahansa, ne eivät kumoa sitä tosiseikkaa, että Tolkki osaa edelleen tehdä verevää melodista metallia.

Timo Tolkki’s Avalonin neljäs albumi toistaa edeltäjiensä kaavaa, jossa levyllä vierailee lukuisa määrä puhtaasti laulavia metallisolisteja. Lisäksi Tolkki on saanut sävellys- ja tuotantoapua genren italialaiselta monitoimimieheltä Aldo Lonobileltä. Yhteistyön tuloksena on tarjolla 12 kappaleen albumi sävelteoksia, jotka kestävät vertailun paitsi edeltäjiinsä myös melodisen metallin muihin tämänvuotisiin tuotoksiin.

Pääosin keskitempoisissa biiseissä ovat käytössä kaikki asiaan kuuluvat maneerit ja hyveet kuulasta tuotantojälkeä myöten. Silti The Enigma Birth huokuu tuoreutta ja aitoa pirteyttä sekä tietysti upeita kertosäkeitä, kuten biiseissä Master of Hell ja Truth. Viimeksi mainittu, samoin kuin I Just Collapse, Beautiful Lie ja Beauty and War, tuo johtoriffeillään mieleen Tolkin Stratovarius-vuosien hittiloiston.

Ehkä The Enigma Birthiä on niin mukava ja helppo kuunnella juuri mainitun mielleyhtymän vuoksi, vaikka sinällään levy ei tarjoile mitään uutta ja erikoista.

Lisää luettavaa