Mukavan tasokasta käyttömusiikkia – arviossa The Ferrymen

Julkaistu Infernossa 11/2019.

The Ferrymen
A New Evil
Frontiers

Multikansallinen superkokoonpano lähestyy toisella albumillaan, joka tarjoaa samaa varmaotteista perusheviä kuin bändin kahden vuoden takainen debyytti. Nyt rumpali Mike Terranan (Axel Rudi Pell, Rage), kitaristi Magnus Karlssonin (Primal Fear, Magnus Karlsson’s Freefall) ja laulaja Ronnie Romeron (Rainbow) muodostama trio on tosin hieman terävöittänyt ilmaisuaan.

A New Evil sisältää konstailematonta vanhan liiton melodista metallia, josta löytyy sekä tarttuvuutta että iskuvoimaa. Ja jälleen Ronnie Romero lähestulkoon varastaa koko show’n, sen verran väkevää hänen Dio-henkinen tulkintansa on. Mutta eipä isolla kädellä ja sydämellä rumpuja takovaa Mike Terranaa tai kitaravirtuoosi Magnus Karlssoniakaan käy moittiminen. Kyllä ammattimiesten soittoa vain on ilo kuunnella.

Albumin kovimmat esitykset sijaitsevat selkeästi sen alkupuolella, jonka jälkeen taso alkaa hitusen laskea. Dramaattinen aloitusraita Don’t Stand in My Way, raskaat riffit ja tarttuvat melodiat näppärästi yhdistävä nimikappale sekä iskevällä johtomelodialla varustettu Save Your Prayers osoittavat, että Karlsson ei ole vain ilmiömäinen kitaristi vaan myös taitava säveltäjä. Keskinkertaisemmatkin kappaleet ovat niin huolella sorvattuja, ettei niidenkään kuuntelu varsinaisesti harmita.

A New Evil on mukavan tasokasta käyttömusiikkia, joka tyydyttää akuutin melodisen metallin nälän onnistuneesti. Mestariteokseksi tästä ei ole, mutta onneksi hyville peruslevyillekin on aina käyttöä.