Mureasoundista pöristelyä – arviossa Troll Teeth

Julkaistu Infernossa 2/2022.

TROLL TEETH
Unwanted & Worthless
ELECTRIC TALON

Newjerseyläisen stoner-doom-yhtyeen debyyttilevy julkaistiin jo 2014, mutta häthätää varamiehillä äänitetyin raidoin. Nyt basisti-laulaja Moe Eccles sai alkuperäisen kitaristin Ben Dallackiesan soittamaan levylle ”oikeat” kitararaidat, ja rumpali Thuds Applebaum ehti kaiketi jopa treenata biisejä, toisin kuin alkuperäiselle levylle rytmiraidat soittanut heppu.

Alkuperäistä kuulematta on hankala sanoa, miten homma on siihen verraten onnistunut, mutta lopputulos on joka tapauksessa ihan mukiinmenevä, paikoitellen jopa mainio. Black Sabbath kuuluu selkeästi aina Ecclesin ozzymaista laulusoundia myöten, mutta eipä sitä voi pitää haittana. Troll Teethillä homma vain menee paikoitellen tyhjäkäynnin tai haahuilun puolelle, kun taas Sabbath piti huuruillessaankin ohjakset tiukasti nyrkissä.

Tiiviimmillään Troll Teeth on alle kolmeminuuttisessa Runningissa. Biisi jytää etukenossa oikein nasakasti, vieläpä kelpo melodialla. Myös hitaasti bändi operoi vakuuttavasti ja lataa suurimmat paukkunsa tähän sektoriin. Biisit eivät ole hassumpia, joten lopputulemana on ihan mainiota, kohdakkoin oikeinkin hyvää pöristelyä. Soundikin on sen verran murea, että jo siitä saa nautinnon.

Lisää luettavaa