Murskaa tuhdilla moukarilla – arviossa Cryptic Hatred

Julkaistu Infernossa 2/2022.

18.04.2022
CRYPTIC HATRED
Nocturnal Sickness
THE OTHER

Death metalista uhkasi tulla yhä vahvemmin varttuneemman pätsiliiviväestön musiikkia, mutta viime vuosina tilanne on alkanut tasapainottua, kun kentälle on saatu nuorta verta. Tämä alle parikymppisten kuolokopla on aiheuttanut ansaittua kohinaa aina valtamediaa myöten.

Cryptic Hatred vakuutti jo Free from the Grave -demollaan (2020). Demohommista on kuitenkin matkaa pitkäsoitto-osastolle. On selvää, että soittoniekkojen ikä on lisännyt kiinnostusta bändiä kohtaan, mutta on ilo todeta, että kyseessä ei ole mikään tyhjästä hypetetty teiniryhmä, vaan tuhdilla moukarilla murskaava yksikkö.

Nocturnal Sickness on kymmenen biisin paketti muhkeasoundista death metalia, jossa kuuluu niin suomalaisen kuoleman mädänhohtoinen historia kuin uuden mantereen kuolotraditiokin – etenkin Cannibal Corpsen alkutaipaleen kaikuja on ilo bongailla. Noista ajoista muistuttaa myös Eemil Lajoman örinämatto, joka levittäytyy eteen kuin kulta-aikojen Chris Barnesilla.

Cryptic Hatredin esikoinen vilisee oivaltavia, murskaavia ja päätä nytkyttäviä riffejä sekä näppäriä rumpuratkaisuja. Tässä on yllättävänkin kypsä debyytti, jolla genren perinneosaaminen tuodaan esille hienosti.

Arviokirveiden lukumäärään jää hieman kasvunvaraa tulevia tappoiskuja varten, mutta onhan tämä kova levy. Tätä on death metal!

Lisää luettavaa