Mutaista sludgea sopivan paranoidilla otteella – arviossa Gangrened

Julkaistu Infernossa 6/2021.

01.09.2021
GANGRENED
Deadly Algorithm
GURE HITZAK

Vuonna 2012 perustettu Gangrened soittaa mutaista sludgea juuri sopivan paranoidilla otteella. Yhtye on edennyt hiljalleen, sillä Deadly Algorithm on ryhmän debyyttilevy. Orkesterin edellinen julkaisu, We Are Nothing -ep, ilmestyi vuonna 2014. Joskus vision kirkastuminen ottaa aikansa, ja epäilemättä myös käytännön ongelmilla, kuten kokoonpanomuutoksilla, on ollut vaikutusta asiaan.

Deadly Algorithm on vähän päälle 40-minuuttinen teos, joka sisältää viisi tuumailevaa sävellystä. Mikko Männikön huutolaulut ja synkät monologit tuovat oman kitkerän mausteensa raskaasti pörisevien kitaroiden ja hypnoottisten rytmien keskelle. Särön määrästä huolimatta Gangrened kuulostaa toisinaan hyvin kevyeltä ja jopa eteeriseltä. Sen musiikissa on uudenlaista ilmavuutta, joka loisti aikaisemmin poissaolollaan. Ja silti yhtye elää edelleen painavasta riffittelystä.

Deadly Algorithm on varsin tasapainoinen kokonaisuus, vaikkei se kaikkia odotuksia lunastakaan. Takaraivossani kytee tunne, että yhtyeessä on potentiaalia suurempiinkiin saavutuksiin.

Lisää luettavaa