Mutkatonta mutta taiten tehtyä hard rockia – arviossa Hardline

Julkaistu Infernossa 8/2021.

26.11.2021
HARDLINE
Heart, Mind and Soul
FRONTIERS

Hard rock -jyrä Hardlinen historia ulottuu vuoteen 1991. Yhtyeen ura jäi kuitenkin ensi yrittämällä lyhyeksi, sillä se hajosi lähes välittömästi debyyttilevy Double Eclipsen ilmestyttyä. Hardline aktivoitui uudestaan vuonna 1999 ja on ollut siitä asti enemmän tai vähemmän aktiivinen.

Tällä hetkellä yhtye koostuu sen ainoasta alkuperäisjäsenestä, laulaja Johnny Gioelista, kosketinsoittaja Alessandro Del Vecchiosta, kitaristi Mario Percudanista, basisti Anna Portalupista ja rumpali Marco Di Salviasta, jotka osoittavat olevansa soittajia paikallaan.

Heart, Mind and Soul sisältää AOR-vivahteista hard rockia, joka on mutkatonta mutta taiten tehtyä. Gioeli on kirjoissani aliarvostetuimpia rocklaulajia, jonka soisi olevan ihmisten huulilla enemmänkin. Mieheltä taipuu niin rouheampi kuin herkempi ilmaisu, ja tyylitajua riittää vaikka muille jakaa.

Kappalemateriaali on tasaisen varmaa ja toimivaa. Ei suuria nousuja saati laskuja. Onko se sitten hyvä vai huono juttu, lienee makukysymys. Ihan mielellään tätä kyllä pyörittelee.

Lisää luettavaa