Oikein positiivinen ylläri – arviossa Ministry

Infernon numeron 194 arviosivuille on harmittavasti livahtanut edellislehdessä ollut Times of Grace -kritiikki Al Jourgensenin kuvalla. Tässä puuttuva teksti.

Ministry
Moral Hygiene
Nuclear Blast

Kaaoksen ja sekasorron aika on Al Jourgensenille melkoinen muusa. Tulenpalavia aiheita löytyy vaikka kuinka, ja kun niistä kaikista julistetaan tulisia mielipiteitä joka hetki ja joka tuutissa, sampleri kiittää. Kuulijakin on mielissään, kun jälki kutkuttaa.

Moral Hygiene on jatkoa AmeriKKKantin (2018) orgaanisemmin paaluttavalle soinnille. Ei Ministry sentään rokkibändiltä kuulosta, mutta suurimman osan näistä kappaleista voi kuvitella ihan oikean bändin soittamiksi. Ja hyvä niin, sillä jälki on oikeastaan loistavaa. Kaoottinen särövalli sekä häilyvä raja koneen ja ihmisen välillä on edelleen soundin keskiössä, kuten industrial-legendalle kuuluukin.

Jourgensen tekee nykyajan globaaleista kauhistuksista upeaa viihdettä niitä samalla kommentoiden. Karnevalisointi pelottaa ja naurattaa samaan aikaan – kuten itse aiheetkin. Monenkirjavien biisien vetovoima on kuitenkin niin vahva, että se tempaa mukaansa, vaikkei poliittisista ja yhteiskunnallisista asioista piittaisikaan.

Liekehtivä tulkinta on leikkisää, kekseliästä ja ankaraa. Kun tarttuvuuttakin on mukana yllättävän paljon, veteraani onnistuu lohkaisemaan oikein positiivisen yllärin.