Omankuuloinen soppa tutuista aineksista – arviossa WSOBM

Julkaistu Infernossa 1/2022.

18.03.2022
WSOBM
By the Rivers of Heresy
PETRICHOR

Belgialaisyhtye White Snake of Blackened Maze, tuttavallisemmin WSOBM, esittäytyy promosaatteessa Wirogl- ja Wesdor-nimisten hahmojen kautta. Nämä ovat kuulemma vartijoita, jotka tarkkailevat ihmiskuntaa ja todistavat valtakuntien nousut ja tuhot.

Debyyttinsä By the Rivers of Heresy on jonkinmoinen teemalevy, jonka narraattorina toimii White Snake -niminen heimo, jonka kautta Wiroglin ja Wesdorin sielut puhuvat. Esoteerinen konsepti ei avaudu minulle täysin, mutta eipä se haittaa kuuntelukokemusta.

Musiikillisesti WSOBM seikkailee jossain Behemothin ja Rotting Christin välimaastossa. Narraatio-osuudet, soundtrackmäinen ote ja yleinen eklektisyys muistuttavat jonkin verran myös Bal-Sagothista, joskin muoto on hieman vähemmän pompöösi. Perinteisestä hevistä ammentavat runsaat kitaraliidit ja soolot tuovat kappaleisiin energisyyttä ja tarttuvuutta.

Vaikka yhtyeen käyttämät ainesosat ovat tuttuja, se on onnistunut keittämään niistä verrattain omankuuloisen sopan. Kaiken kaikkiaan erittäin pätevä ensilevytys.

Lisää luettavaa