Onnistunut paluulevy – arviossa Depressed Mode

Julkaistu Infernossa 5/2022.

07.07.2022
DEPRESSED MODE
Decade of Silence
INVERSE

Kotimainen Depressed Mode perustettiin Otto Salosen johdolla vuonna 2005, ja bändi ehti julkaista alkuperäisen elinkaarensa aikana kaksi täyspitkää ennen kuin lopetti toimintansa vuonna 2010. Kohtuullisen laadukasta sinfonista death doomia tuottanut orkesteri aktivoitui jälleen kaksi vuotta sitten, ja nyt on aika nauttia pitkällisen odotuksen hedelmistä. Kolmannen levyn nimi on siis syytä ymmärtää ihan kirjaimellisesti.

Decade of Silencella soittaa pitkälti sama ydinkokoonpano kuin edellisellä ..For Death..-levyllä (2009). Ainoastaan toinen kitaristi Tomppa Turpeinen ja laulaja Natalie Koskinen ovat jättäytyneet pois kuvioista. Jälkimmäisen on korvannut tätä nykyä Fleshgod Apocalypsessa laulava Veronica Bordacchini.

Depressed Mode ei ehkä ole sitä ihanteellisinta taustamusiikkia kesän rientoihin, mutta yhtyeen paluulevy on onnistunut. Astetta perusteellisemman tunteilun työkaluna teos on varmasti vertaansa vailla. Katarttiset kitaravallit ja murheelliset melodiamaisemat eivät lupaile kovin toiveikkaita näkymiä, paatosta ja pimeyttä kylläkin. Etenkin murskaava päätöskappale Aeternus aiheuttaa suorastaan kylmiä väreitä.

Lisää luettavaa