Onnistunut sekoitus äkkikäännöksiä ja kiireetöntä maalailua – arviossa Devoid of Thought

Julkaistu Infernossa 11/2021.

23.02.2022
DEVOID OF THOUGHT
Outer World Graves

Italia on tarjonnut – kenties yllättäen – maailmalle viime vuosina monia laadukkaita kuolobändejä, joista mainittakoon Bedsore ja Cosmic Putrefaction. Thrash metal -taustaa omaavan Devoid of Thoughtin debyytti on väkevää ja mutkittelevaa kuoloa, ja bändi istuu hienosti kovien uuden polven italoyhtyeiden jatkumoon.

Outer World Graves on vain viiden biisin pitkäsoitto, mutta kappaleilla on mittaa kymmenen minuutin molemmin puolin. Devoid of Thought brutaloi moni-ilmeistä ja mutkittelevaa death metalia. Riffeissä on väriä ja kivaa kieroutta. Örinä on matalaa ja sopivasti kaiutettua. Levyn äänimaailma on selkeä mutta juuri passelisti rujo.

Levyllä tapahtuu vaikka ja kuinka. On äkkikäännöstä ja teknistä temppuilua. Toisaalta avaruusmatkalle mahtuu miellyttävän paljon rohkeaa ja kiireetöntä maalailua, joka luo kuulijan mieleen maisemia, joiden jylhyyteen kelpaa uppoutua.

Outer World Graves on onnistunut sekoitus Drudkh-tyyppistä eeppistä näkemystä, tasa-blast-tylytystä, morbidangelmäistä kiemurtelua sekä Incantationin ja Suffocationin perinnön vaalimista.

Lisää luettavaa