Osoitus siitä, että perinnehevi voi hyvin – arviossa Ezra Brooksin ja Serpent Riderin split

Julkaistu Infernossa 1/2022.

09.03.2022
EZRA BROOKS / SERPENT RIDER
Visions of Esoteric Splendor
NO REMORSE

Calgarystä tuleva Shawn Vincent aloitti soittohommat Kanadan puolella, mutta on sittemmin siirtänyt majapaikkansa Helsinkiin. Ezra Brooks on miehen yksin pyörittämä käppäheviprojekti, joka on aikaisemmin toiminut nimillä High Passage ja Amulet.

Nykyisellä otsikolla Vincent on ehtinyt julkaista kaksi demoa sekä ep:n ja splitin. Hänen muita aktiivisia yhtyeitään ovat eeppinen doom-yhtye Smoulder ja speed-ryhmä Gatekrashör.

Splitin toinen bändi, perinne-doom-yhtye Serpent Rider on melko tuore tapaus, sillä ennen tätä yhtye on julkaissut ainoastaan yhden kahden biisin demon. Mutta hyvin tuntuvat perusteet olevan hanskassa.

Kummaltakin yhtyeeltä löytyy kolme omaa biisiä ja yksi coverveto. Ezra Brooks on valinnut esitettäväkseen Ironswordin Legionsin, kun taas Serpent Rider on versioinut hieman yllättäen Varathronin Flowers of My Youthin.

Yhtyeet eivät tarjoa sinällään mitään maatamullistavaa, mutta kyllähän splitti osoittaa, että perinnehevi voi edelleen hyvin. Uusia bändejä janoaville tämä lienee nappihankinta.

Lisää luettavaa