Painavaa, melodista ja moniulotteista musiikkia – arviossa Hex A.D.

Julkaistu Infernossa 9/2021.

17.12.2021
HEX A.D.
Funeral Tango for Gods & Men
FRESH TEA

Norjalainen proge-doom-ryhmä Hex A.D. ei ole vielä tuottanut pettymystä julkaisuillaan, mutta täytyy todeta, että käsillä oleva viides levy on yhtyeen paras. Bändin musiikin ytimessä asuvat 1970-luvun heavy rockin ja progen vaikutteet, joita ei vaivauduta juurikaan peittelemään. Ja miksi pitäisikään, olihan mainittu vuosikymmen kyseisten tyylilajien kulta-aikaa.

Parasta on kuitenkin se, miten orkesteri onnistuu yhdistämään vanhat elementit hieman modernimpaan doom-soundiin. Hex A.D. on välttänyt itsetarkoituksellisen retroilun ansan ja muovannut vaikutteista oman näköisensä vision.

Funeral Tango for Gods & Men on lähes täydellinen paketti raskaasti junnaavaa heavy metalia, johon tuovat ilmavuutta niin urut, mellotronit kuin moogitkin. Painavaa mutta melodista ja moniulotteista musiikkia.

Mainittakoon, että levyllä vierailee kaksi omilla saroillaan ansioitunutta kitaristia, Rowan Robinson (ex-Dio) ja Ronni Le Tekrø (TNT). Ensin mainittu löytyy mainiolta sinkkulohkaisulta All the Rageltä, ja jälkimmäinen esittelee soolotaitojaan levyn päättävässä, äärimmäisen komeassa Positively Draconianissa.

Lisää luettavaa