Parhaimmillaan perhanan kovaa – arviossa Perpetual Etude

Julkaistu Infernossa 9/2021.

18.12.2021
PERPETUAL ETUDE
Now Is the Time
BLACK LODGE

Perpetual Etude on kitaristi Magnus Mildin vuonna 2019 alkuun saattama projekti, jonka musiikilliset juuret ovat 1980-luvun hard rockissa ja melodisessa metallissa. Selkein vertailukohde löytyy Yngwie Malmsteenin varhaistuotannosta, josta Mild on napannut musiikkiinsa juuri ne oikeat asiat eli rouhean kitarasoundin, iskevät riffit ja tarttuvat melodiat.

Mies ei ole onneksi yhtä pakkomielteinen tiluttelija kuin verrokkinsa, vaikka osoittaa hallitsevansa senkin puolen paremmin kuin hyvin. Yhtäläisyyksiä Malmsteenin tuotantoon korostaa sekin seikka, että Ynkän entinen laulaja Göran Edman vierailee Sail Away -kappaleella.

Now Is the Time ei räjäytä pankkia, mutta pitää sisällään parhaimmillaan perhanan kovia iskusävelmiä. Esimerkiksi iskevän johtoriffin omaava I’ve Got the Power, hävyttömän sokerisen ja tarttuvan kertosäkeen sisältävä Show Me ja levyn aggressiivisinta ja vauhdikkainta laitaa edustava Hell Fire Burn todistavat, että kyseessä ei ole mikään amatööriporukka.

Seuraavaksi täytyisi istuttaa musiikkiin se persoonallinen loppusilaus, joka nostattaisi ihokarvat pystyyn. Mutta ei hullumpi aloitus.

Lisää luettavaa