Parhaita kirkasotsaisia heavy metal -tuotoksia miesmuistiin – arviossa Antiochin ep

Julkaistu Infernossa 8/2021.

09.11.2021
ANTIOCH
V
IRON SHIELD

Aiemmin omakustanteisesti levynsä julkaissut (joskin yhtyeen kolme täyspitkää on uusioitu Marqueen toimesta) Antioch on kiinnitetty Iron Shieldille, ja syystä, sillä tuorein ep:nsä on parhaita kirkasotsaisia heavy metal -tuotoksia miesmuistiin.

Hang the Eagle on kaikessa vauhdikkuudessaan oivallinen avausraita, joka karistaa vaikut korvista. Sen jälkeen tempo tippuu ja kanukit alkavat juntata tarttuvilla kertosäkeillä, kööreillä ja melodioilla varustettua perusheavyään toden teolla. Kakkosraita On a Ledgen meininki on härskeimmillään kuin maailman kovimmalla palosireenillä Udo Dirkschneiderilla konsanaan.

Laulaja Nicholas Allaire osaa imitoida kohtuuhyvin myös Rob Halfordin kireää ylärekisteriä, mutta onneksi tehokeinoa käytetään säästeliäästi. Ja kyllähän kappaleissa kuuluu Judas Priestin vaikutus muutenkin.

Ei ”vitonen” mitenkään täydellinen levy ole, ja sen suurin synti löytyy kolmesta viimeisestä biisistä. Niistä olisi voinut niistää pois muutaman minuutin, mikä olisi terästänyt paitsi yksilöitä myös kokonaisuutta. Turha venytys ei tuo mukanaan tippaakaan eeppistä teosmaisuutta, vaan ainoastaan loppua kohti kasvavaa tylsistymistä.

Lisää luettavaa