Pelastus kaikille julmaa ja dramaattista, aidon amerikkalaista heavy metalia janoaville – arviossa Ashes of Ares

Julkaistu Infernossa 1/2022.

09.03.2022
ASHES OF ARES
Emperors and Fools
ROCK OF ANGELS

Yhdysvaltalaisen Ashes of Aresin kolmoslevy upottaa kuulijan syvälle tummanpuhuvien ja aggressiivisten sahausriffien maailmaan. Levy on suoranainen pelastus kaikille niille, jotka janoavat julmaa ja dramaattista, aidon amerikkalaista heavy metalia – varsinkin nyt, kun Iced Earthin jatkosta ei ole sattuneesta syystä hitustakaan varmuutta.

Kitaristi Freddie Vidalesin ja ikonisimman Iced Earth -laulajan Matt Barlow’n kymmenisen vuotta sitten perustama Ashes of Ares on aina tehnyt laadukasta musiikkia. Myös Emperors and Fools kertoo kaksikon sävellyksellisten ideoiden osuvan yhteiseen maaliin.

Ihan oikeasti: jos on ikävä uutta Jon Schaff er -musiikkia, Ashes of Ares käy oikein hyvästä korvaajasta. Esimerkiksi apokalyptiset Our Last Sunrise ja Be My Blade sekä melankolisemmat Primed ja Gone tuovat mieleen monia upeita kuulokuvia vuosikymmenten takaa.

Hieno on myös Emperors and Foolsin päättävä Monster’s Lament, jonka heavy metal -maailmassa hyvin uniikin äänenvärin omaava Barlow tulkitsee rautaisesti Iced Earth -seuraajansa Tim Owensin kanssa.

Lisää luettavaa