Perinteistä post-black-menoa ja kotoista melankoliaa sopivalla sekoitussuhteella – arviossa Einvigi

Julkaistu Infernossa 5/2022.

EINVIGI
Yö kulje kanssani
EINHEIT

Shoegazen ja black metalin yhdistelmä tuntuu olevan maailmalla kovaa valuuttaa, mutta Suomessa ”nössöblack” ei ole noussut aivan samanlaiseen suosioon. Turkulainen Einvigi tekee oman osansa paikallisen skenen kasvattamiseksi toisella kokopitkällään, joka antaa lupauksia tulevasta.

Einvigin musiikissa yhdistyvät Alcestilta ja Harakiri for the Skylta tuttu perinteinen post-black-meno sekä Liekin ja Saran kaltaisilta suomalaisbändeiltä imaistu kotoinen melankolia. Sekoitussuhde kuulostaa sopivalta ja ajoittain hyvinkin virkistävältä, vaikka musiikin olennaisimmat tehokeinot ovatkin usein kuultuja.

Yö kulje kanssani on selvää parannusta vajaan kahden vuoden takaiseen Sielunlintuun, joka oli kaikkinensa hieman liian pehmeä kokonaisuus. Ennen kaikkea bändin otteissa kuuluu olevan nyt toivotunlaista varmuutta, joka toivottavasti poikii jatkossa rohkeampia ratkaisuja erityisesti sovitusosastolla.

Einvigin tunnelmoinnissa lienee jo tällaisenaan sen verran maailmalla arvostettua suomalaista eksotiikkaa, että sen musiikki saattaa iskeä ulkomailla läpi odotettua paremmin.

Lisää luettavaa