Perinteitä kunnioittavat riffit, tempot ja joukkohuudot paaluttavat konkarin jämäkästi 2020-luvulle – arviossa Prestige

Julkaistu Infernossa 8/2021.

04.11.2021
PRESTIGE
Reveal the Ravage
MASSACRE

Tamperelainen Prestige on suomalaisen speed- ja thrash metalin kiistattomia legendoja. Bändin 1987 alkaneen uran edellinen pitkäsoitto julkaistiin vuonna 1992. Prestige takoi paljon keikkaa ja liekki paloi kirkkaana, mutta meno hiipui kolmoslevy Parasites in Paradisen jälkeen. Yhtyettä ei silti varsinaisesti kuopattu, ja vuoden 2007 kokoelmalevyn tiimoilta bändi palasi myös keikkasorvin ääreen ja on esiintynyt harvakseltaan näihin päiviin saakka.

Vuosi 2021 on näkevä kokonaan uuden Prestige-levyn, joka ei ole yli 30 vuotta kellottavalta konkaribändiltä lainkaan hullumpi esitys. Uudet kappaleet eivät ole thrashin omaperäisintä laitaa, mutta genren perinteitä vahvasti kunnioittavat riffit, tempot ja laulujen joukkohuudot paaluttavat Prestigen jämäkästi 2020-luvulle.

Kymmenen kappaleen nipussa on riittävä määrä aitoa vihaa sekä aimo annos Slayer- ja Onslaught-viboja. Ykköstykeiksi ensimmäisen viiden pyörityskerran jälkeen nousevat Pick Your Poison, Exit ja Burn My Eyes.

Prestige ei ole kotimaassaankaan ainutkertainen esimerkki siitä, miten vanha kuulostaa tuoreelta, kun takalinjoilla on uusi rumpali. Korpiklaanissa pitkään soittanut Matti ”Matson” Johansson tarjoaakin monipuolisella soitollaan levylle sen kuuluisan viimeisen silauksen.

Lisää luettavaa