Perushyveet on kohdallaan ja hihasta löytyy muutamia ässiäkin – arviossa Kaamos Warriors

Julkaistu Infernossa 5/2022.

20.08.2022
KAAMOS WARRIORS
Spirit from the Void
INVERSE

Dark the Sunsista tuttu Mikko Ojala aktivoituu projektinsa Kaamos Warriorsin parissa. Tunnelmallista ja lievästi sinfonista dark metalia soittava yhtye omaa genren perushyveet eli melankolisen yleisilmeen ja kaihoisat melodiat. Huonona puolena on hienoinen kasvottomuus ja lievä tasapaksuus. Välillä levy vetää ässiä hihastaan, kuten esimerkiksi The Flames of the Dragonin tapauksessa, joka on tarttuvuudessa ja iskevyydessä aivan omaa luokkaansa.

Parhaimmillaan Spirit from the Void lähestyy Rotting Christin 1990-luvun lopun tuotannon ja Thy Serpentin sfäärejä, vaikkei yhtä kovaan tasoon ylläkään. Toinen levyn tähtihetkistä on päätöskappale Surun mustat siivet, jonka murheisessa soinnissa on jotain perin viehättävää.

Hieman risuja, hieman ruusuja. Ei tämä kehno lajissaan ole, mutta kovempaakin suoritukseen olisi ollut rahkeita. Suurin miinus tulee ehdottomasti laulujen miksauksesta, sillä lopputulos kuulostaa hyvin mutaiselta ja epäselvältä. Pieni terävyys ei olisi ollut pahitteeksi. Epäkohta ei kaada maata, mutta syö kyllä hieman sävellysten tehoa.

Lisää luettavaa