Pöristelee ketään kumartelematta – arviossa Red Fang

Julkaistu Infernossa 6/2021.

RED FANG
Arrows
RELAPSE

Red Fang on jäänyt minulle jostain syystä aina vähän etäiseksi. Kun sain kuunteluuni amerikkalaisten neljännen albumin, piti oikein katsoa peilin ja kysyä miksi. Nelikko näet pöristelee menemään raskaanrouheasti ketään kumartelematta, ja kummastihan tässä alkaa kuulijankin jalka napsuttaa lattiaa. Kenties hassunhauskat videot veivät aikoinaan liikaa huomiota musiikilta.

Muutoksen tuulet tuntuvat joka tapauksessa puhaltavan. Musisointi on omaehtoisempaa eikä välttämättä niin kuulijaystävällistä kuin aikaisemmin. Levyltä löytyy toki tarvittavaa tahmaa, jolla tartuttaa kuulija, mutta sen sävy on synkempi ja jotenkin enemmän sisäänpäin kääntynyt.

Days Colliden laulut ovat synkkyydessään hämmentävän lähellä Triptykonin tunnelmia. Kokeellisuus ja voimakas rytmiikka taas tuovat mieleen The Melvinsin ja jopa Nomeansnon, mitä tervehdin ilolla. Myös tuttuja elementtejä eli hienoja melodioita, mielenkiintoisia sovituksia ja stonermaista jyrää löytyy edelleen, mutta ei niin tunnistettavasti kuin ennen.

Red Fang kuulostaa omalta taidokkaalta itseltään, mutta bändi on nyt jonkinlaisessa käännekohdassa, ja saa nähdä, miten nelikon vanha kuulijakunta ottaa muutoksen vastaan.

Lisää luettavaa