Puhdasta murhaa – arviossa Suffocationin livelevy

Julkaistu Infernossa 11/2021.

29.01.2022
SUFFOCATION
Live in North America
NUCLEAR BLAST

The Close of a Chapter (2005) pysyy jatkossakin maailman parhaana livelevynä, mutta Live in North America on joka tapauksessa tervetullut julkaisu. Brutaalin death metalin pioneerit päättävät taas yhden luvun, sillä vuonna 2018 taltioitu biisivalikoima on samalla laulaja Frank Mullenin joutsenlaulu.

Biisilista ei ole muuttunut vuosien saatossa radikaalisti. Samat vanhat klassikot riehuvat, joskin Dismal Dream, As Grace Descends ja yllärinä myös Jesus Wept on nostettu mukaan antamaan vaihtelua.

Muitakin muutoksia löytyy, sillä rumpali Mike Smith ei ole soittanut bändissä enää vuosiin. Eric Morotti on raudanluja kannuttaja, mutta ukko sortuu välillä ylisoittamiseen ja tunkee tuplabasareita tarpeettomiin paikkoihin.

Mutta siinä se ainoa pieni miinus sitten onkin. Soundi on The Close of a Chapteriin verrattuna huomattavasti modernimpi ja erottelevampi, mutta samalla se tuo kappaleet esiin uudenlaisessa valossa. Mitäpä sitä vanhaa toistamaan.

Sävellyksellisesti Suffocation on aina tarjonnut ylivertaista death metalia. Livenä bändi on puhdasta murhaa, mikä välittyy nytkin. Ei tähän juuri parantamisen varaa jää.

Lisää luettavaa