Raakaa mutta ihailtavan sävykästä ajoa – arviossa Craven Idol

Julkaistu Infernossa 10/2021.

05.01.2022
CRAVEN IDOL
Forked Tongues
DARK DESCENT

Useamman tyylisuunnan hybridi on aina riski ja anomalia. Sitä yrittää jotenkin huomaamattaan survoa musiikkia sopiviin lokeroihin, ja sitten kun se ei onnistu helposti, tulee tenkkapoo ja torjumisefekti. Siinä lähtöasetelmat myös tämän levyn äärellä.

Brittiläinen Craven Idol hoitaa kuitenkin hommansa komeasti maaliin. Vuodesta 2005 puskeneen bändin kolmas levy naittaa old school -teeman alle kuolot, rässit ja bläkit pääpainon ollessa black ja thrash metalissa. Ajo on raakaa mutta ihailtavan sävykästä.

Seitsemän kappaleen Forked Tonguesin päättää kaksi päälle yhdeksän minuutin järkälettä, joista etenkin levyn sinetöivä The Gods Have Left Us for Dead on kaikessa eeppisyydessään ja vetovoimaisuudessaan likimain täydellinen suoritus. Eipä tätä pakettia voisi juuri nätimmin punoa umpeen.

Tältä levyltä voi aistia niin Absun ja Bathoryn kuin Immortalin ja traditionaalisemman heavy metalin otteen. Siihen vielä vanhan koulun proto-kuolohommat päälle, niin johan löytyy korvalle namia. Soundit ovat rapean orgaaniset, ja laulu on alkukantaisesti lausuvaa ja musiikkiin täydellisesti istuvaa rääkyörinää. Perinteistä ammentavaa äärimetallia osaavalla otteella, olkaa hyvät.

Lisää luettavaa