Raivoa, vimmaa, intensiteettiä – arviossa Mayhemin ep

Julkaistu Infernossa 7/2021.

MAYHEM
Atavistic Black Disorder / Kommando
CENTURY MEDIA

Norjan tummanpuhuvat metalliveteraanit yllättivät positiivisesti toissa vuonna ilmestyneellä Daemon-levyllään. Albumi palautti yhtyeen perusasioiden äärelle, minkä ansiosta levy on ehjempi ja iskevämpi kuin pari aikaisempaa teosta.

Tällä kertaa Mayhem tarjoilee ep:tä, jolta löytyy kolme Daemon-levyn sessioissa äänitettyä biisiä, joista kaksi julkaistiin aikaisemmmin albumin deluxe-versiolla, sekä neljä punkcoveria.

Ennen julkaisematon avauskappale Voces at Alba sisältää tuttua ja turvallista Mayhem-laatua, vaikka on helppo ymmärtää, miksi se ei kelvannut varsinaiselle levylle. Samaa voi sanoa kahdesta muusta kappaleesta, Black Glass Communionista ja Everlasting Dying Flamestä.

Sitten päästään jännittävimpään osuuteen, covereihin. Yleensä ne ovat levyjen, erityisesti kokoelmien, pakollista täytekauraa, jonka seasta löytyy harvoin mitään mielenpainuvaa.

Mutta jumalauta sentään, millä raivolla ja intensiteetillä veteraaniyhtye kiskoo läpi Dischargen In Defense of Our Futuren, Dead Kennedysin Hellnationin, Rudimentary Penin Only Deathin ja Ramonesin Commandon!

Toivoa sopii, että sama raivo ja vimma saadaan taltioitua seuraavalle studiolevylle.