Rennon kuuloista, mutta tehokasta paahtoa – arviossa Outre-Tombe

Julkaistu Infernossa 10/2021.

OUTRE-TOMBE
Abysse Mortifére
TEMPLE OF MYSTERY

Quebeciläisen haudan takaa kajahtaa, kun paikalliset kuoloniekat tarjoilevat kolmatta pitkäsoittoaan. Tällä kertaa bändi on kaivautunut yhä syvemmälle death metalin varhaisvaiheiden myrkyllisiin kerrostumiin.

Outre-Tomben kolmonen soi erittäin tomuisesti. Äänimaisemassa on vahva annos autenttisen tuntuista alkukuolon otetta, ja luomu sointi on hyvin kaukana nykypäivän puunatusta ja kirkkaasta soundista. Ratkaisu pelaa loistavasti yhteen death metalin kanssa, jossa kuuluu niin Nihilist kuin Asphyxkin.

Abysse Mortifére ei ruuvaudu luuhun ensimmäisellä kierroksella, mutta useampi pyöräyttäminen alkaa tehdä selvää jälkeä. Ranskankieliset sanoitukset raivotaan van Drunen -koulukunnan kurkkua säästelemättömällä tyylillä. Biiseissä on paikoin jopa aivan suoraa crust-ajoa, ja raskaan punkin ja metallin liitto on solmittu vahvaksi koko levyn mitalta.

Tämä ei ole nopeiden taikatemppujen levy. Sen teho on eteenpäin menevässä, jopa rennon kuuloisessa paahdossa. Yhdeksän keskimittaisen kappaleen kokonaisuus rymytään läpi meiningillä, jonka tahtiin tekee mieli puida nyrkkiä, moshata ja heilua pitissä – hien ja oluen hienostuneet aromit voi melkein haistaa.