Rentoa ja tunteikasta järkälemäisestä yleisilmeestä huolimatta – arviossa Black Label Society

Julkaistu Infernossa 1/2022.

BLACK LABEL SOCIETY
Doom Crew Inc.
PANWORKZ

Zakk Wylden Black Label Society ei ole ikinä ihmeemmin innostanut. Osin tähän ovat vaikuttaneet musiikista välittynyt punaniskaisuus, southern rock -vaikutteet ja Wylden maneerit niin kitaran varressa kuin mikrofonin takana. Doom Crew Inc. on siis kerrassaan positiivinen yllätys.

Ilmaisun rasittavat piirteet on siivottu tyylikkäästi pois, vaikka kovemmin tuutatessa Wylden laulu äityy yhä nasaaliksi. Grungella ja sludgella silattu heavy rock laahaa raskaasti mutta melodisesti. Biisit ovat pääosin tasokkaita ja etenevät raskassoutuisuudestaan huolimatta luontevasti. Variaatiotakin löytyy, ja pianoherkistely toimii siinä missä doomahtava, todella jyräävästi lanaava särövallituuttauskin.

Erityisen sulan Wylde saa hattuunsa sooloista, jotka ovat liukkaita mutta kohdakkoin myös perin tunteikkaita. Mörkömäisen herkkiksen näpeistä heruu otelaudalle yllättävää sielukkuutta, ja laulussakin on isoa tunnetta. Hyvä pohjavire kantaa, vaikka rumpalointi on aika puisevaa läiskettä.

Albumi sisältää jokseenkin järkälemäisestä yleisilmeestä huolimatta ihmeen rentoa ja tunteikasta tulkintaa. Komea Forever and a Day -balladi tai jyräävä grungerunttaus End of Days ovat tästä vakuuttavia esimerkkejä.

Lisää luettavaa