Repivä ja terävä jokaisella osa-alueella – arviossa Chemicide

Julkaistu Infernossa 3/2022.

08.05.2022
CHEMICIDE
Common Sense
RIPRIDE

Edellisistä täysin puun takaa tulleista thrash metal -yllättäjistä alkaakin olla aikaa: Antichristin Sinful Birthistä vajaa viisi vuotta ja Demoniacin So It Goesistakin reilu vuosi.

Sen verran vimmaista Chemiciden pieksentä on, ettei ole mikään yllätys huomata jälkien johtavan Väli-Amerikkaan. Toisaalta taas soitto ja sävellykset ovat todella kurinalaisia ja tiukkoja, eikä maanosan vastaaville artisteille ihastuttavan tyypillistä kohkaamista löydy mistään kohtaa.

Common Sensen ehdoton vahvuus on sen repivä ote ja terävyys jokaisella osa-alueella laulusta riffeihin. On myös pelkästään hyvä, että vaikka kaiken tekemisen perusta on vahvasti 1980-luvulla, bändi ei ole lähtenyt mallintamaan sieltä edes tuotannollisia arvoja. Soundit ovat kaikessa selkeydessään tätä päivää, mutta eivät tylsällä tavalla modernit tai pelkästään kovilla ahtopaineilla jytisevät.

Tämän genren julkaisuista löytyy vastaavanlaista intensiteettiä hyvin harvoin. Kyse ei ole pelkästään vauhdinpidosta, vaan selkeästi kuultavissa olevan asenteen ja otteen lisäksi siitäkin, että myös jarrutteluosuudet sekä muutamat kokonaan keskitempoiset kappaleet ovat iskeviä. Napakka tulkinta Poison Idean It’s an Actionistä sekä päättää että kiteyttää levyn osuvasti.

Lisää luettavaa