Saavuttaa niukasti vahvan keskitason tympeästä tuotannosta huolimatta – arviossa Count Raven

Julkaistu Infernossa 9/2021.

25.12.2021
COUNT RAVEN
The Sixth Storm
I HATE

Count Ravenin 12 vuoden levytystauon katkaiseva The Sixth Storm kuulostaa ensimmäisillä kuuntelukerroilla tuhnuhkoja soundeja myöten melkoisen tympeältä järkäleeltä. Näin on etenkin, jos sitä vertaa länsinaapurin 1990-luvun alkupuoliskolla julkaistuun neljään ensimmäiseen albumiin, jotka ovat aivan aiheesta pienimuotoisia perinteisen doom metalin klassikkoja.

Jokin levyssä jää silti kutkuttamaan takaraivoon, ja jossain kymmenennen pyöräytyksen kohdalla se alkaa paljastaa itsestään hyviäkin puolia. Tuotantoa ei saa hyväksi kuuntelemallakaan, mutta korva näemmä tottuu. 74 minuuttia tätä on kuitenkin aivan liikaa, tyhjäkäyntiä kun löytyy.

Loppupuoliskon parhaimmiston, kuten The Endingin, Baltic Stormin ja massiivisen Odenin, ansiosta kokonaisuus saavuttaa niukasti vahvan keskitason. Sen verran vähän näinkin hyvin tehtyä sabbathiaanista doomia tässä ajassa julkaistaan, että Dan ”Fodde” Fondeliuksen ozzymaisella tulkinnalla varustettua kutoskiekkoa kuuntelee paremman puutteessa ihan mielellään.

Lisää luettavaa