Sekalainen setti mielenkiintoisia kappalevalintoja – arviossa Die Kruppsin coverlevy

Julkaistu Infernossa 7/2021.

DIE KRUPPS
Songs from the Dark Side of Heaven
OBLIVION

Ei ole ennenkuulumatonta, että Die Krupps viihtyy coverien äärellä, saavuttihan yhtye jonkinmoista crossover-suosiota Metallica-versioinneillaan jo 1990-luvun alussa. Tällä kertaa industrial-veteraani on päättänyt levyttää covereita täyspitkän teoksen verran. Mukana on melko sekalaista settiä: hard rockia, new waveä, goottirockia, punkia ja industrialia. Vierailijoitakin löytyy.

Kotoisen The 69 Eyesin keulakuva Jyrki 69 käy elvistelemässä The Neon Judgementin Chinese Blackilla, kun taas Killing Joke -kannuttaja Paul Ferguson räimii ponnekkaasti Gang of Fourin To Hell with Povertylla. Kaksi kitaristiakin löytyy: Stooges-kepittäjä James Williamson rämpyttelee Blue Öyster Cultin (Don’t Fear) The Reaperillä, Manowarista ja Dictatorsista tuttu Ross the Boss puolestaan The Stranglersin No More Heroesilla.

Songs from the Dark Side of Heaven on ihan kelpo kokonaisuus, osittain mielenkiintoisten kappalevalintojen takia. Kaikki eivät kuitenkaan osu nappiin. Jürgen Engler ei ole mikään maailman ilmaisuvoimaisin laulaja, joten edellä mainittu BÖC-biisi ja esimerkiksi Queenin Another Bites the Dust jäävät auttamatta todella vaisuiksi. Gang of Four -lainaan yhtye on saanut kiitettävästi puhtia, ja yllättäen myös Sparks-cover The Number One Song in Heaven toimii melko hyvin. Versio B-Movien Marilyn Dreamsistä on jopa parempi kuin alkuperäinen.