Simppelin jämäkkää ajoa – arviossa Massacre

Julkaistu Infernossa 9/2021.

08.12.2021
MASSACRE
Resurgence
NUCLEAR BLAST

Tätä levyä on odotettu pitkään ja pelonsekaisin tuntein. Varhaisjäsenet, multakurkku Kam Lee ja basisti Mike Borders, ovat pysyneet viimeiset pari vuotta remmissä, mutta alkuperäinen keihäänrepijä Rick Rozz sekä loppuryhmä lähti tai lähetettiin muihin tehtäviin. Uutta musiikkia lupailtiin, ja uudet musikantit löydettiin Euroopan kuololiigan b-sarjasta. Se ei varsinaisesti lisännyt luottoa yhtyettä kohtaan, mutta musiikki puhukoon puolestaan.

Ensin itsestäänselvyys pois alta: tämä levy vertautuu vain ja ainoastaan From Beyondiin (1991). Ja kyllähän siltä voi bongailla Massacre-debyytinkin kaikuja: tuo on Cryptic Realmsia, tämähän kuulostaa Biohazardilta!

From Beyondin täyden kympin old school -kuoloon ei kuitenkaan ylletä – eikä se yllätä. Kam Lee murisee kyllä maittavan mureasti tavaramerkkihuutojaan viljellen. Riffeissä on runsaasti ehtaa 80-lukulaisittain rässinmakuista death metalia, jossa ei pelata nyansseilla tai kikkailulla. Ajo on simppelin jämäkkää, kuten asiaan kuuluu.

Alkuun heppoiselta vaikuttaneen Resurgencen musiikki paljastuu useamman pyörityksen jälkeen vahvaksi ja vakaasti rullaavaksi peruskuoloksi, eli juuri siksi tavaraksi, jota Massacrelta on lupa odottaa.

Lisää luettavaa