Suhde jää alkuihastuksen tasolle roihahtamatta kunnon liekkeihin – arviossa Achelous

Julkaistu Infernossa 3/2022.

17.05.2022
ACHELOUS
The Icewind Chronicles
NO REMORSE

The Icewind Chronicles on melkoinen vamppi levyksi. Eilisen teeren pojan se voisi viedä mennessään ensitahdeista lähtien, mutta vähänkään paremman tutustumisen myötä suhde jää ihan kivalle alkuihastuksen tasolle roihahtamatta kunnon liekkeihin.

Kuten eeppiseen heavy metaliin kuuluu, levyltä löytyy haikeutta ja nättiä melodiaa, joita tulkitsee osuvasti voimakasääninen laulaja kerronnallisine laululinjoineen. Kun mukana on vielä maltillisesti käytetty naislaulaja, tanakan rytmiryhmän varaan huolella rakennettujen ja rytmillisestikin monipuolisten kappaleiden tunnelma laajenee entisestään. Pääjehu Chris Achelousilta ei ole huono ratkaisu sekään, että sanoitusten aiheeksi on valittu R. A. Salvatoren Jäätuulen laakso -trilogia.

Kaiken pitäisi siis olla oikein hyvin, mutta kun ei ihan ole. Läpi levyn kuuntelunautintoa nimittäin nakertaa ikävä ulkokultaisuuden tunne. Sävellysten kaikki paukut tuntuvat menneen hienosti toimiviin melodioihin, myös kitaroiden ja koskettimien osalta, mutta tärkein eli riffien alkukantainen voima jää puolitiehen. Into ja kunnianhimo kuuluvat kaikkialla, mutta perusmallin täkkätä-täkkätä ei vain kanna voitokkaasti läpi kokonaisuuden.

Lisää luettavaa