Tanakkaa ja mukaansatempaavaa menoa – arviossa Tygers of Pan Tangin kokoelma

Julkaistu Infernossa 5/2021.

TYGERS OF PAN TANG
Majors & Minors
MIGHTY MUSIC

Brittiheavyn uuden aallon suorittaja tekee näemmä todella pätevää jälkeä vanhemmilla päivilläänkin. Yhtyeen vanhat hyveet – jämäkkä heavy-tatsi ja tarttuvat melodiat – ovat yhä läsnä ja toimivat oivasti, vaikka bändissä ei ole kitaristi Robb Weirin lisäksi muita alkuperäisiä tyyppejä. Bändi jytää kiitettävän energisesti, ja sekä kitaratyö että laulu on oikeasti ensiluokkaista toimitusta.

Majors & Minors on viimeisen 13 vuoden aikajänteen kattava kokoelma, mitä tähän vaiheiseen tutustumaton ei välttämättä edes hoksaa kokonaisuuden yhtenäisen luonteen takia. Toki 1978 perustetulle bändille pitäisi rakentaa pyhättö tai vähintään pystyttää patsas, jos se tekisi näin kovan albumikokonaisuuden vanhoilla päivillään. Joka tapauksessa 15 biisin laatu ei paljon notkahtele. Spoils of Warin orkestroitu versio ei ehkä ole oleellisinta tavaraa, mutta biisi on silti hyvä.

Kokoelma onnistuu harvoin profiilin korottamisessa, mutta tämän materiaalin perusteella bändin arvostus nousee entisestään. Mukana on useampia aivan törkeän kovia heavy rock -ralleja, joissa on vielä mukavasti keskinäistä variaatiota. Kosolti tanakkaa ja mukaansatempaavaa menoa sisältävä paketti on kerrassaan erinomainen.

Lisää luettavaa