Tarkoin harkittua ja muovista metallia valtatarjontaa tarkoituksellisesti vastakarvaan silittävällä otteella – arviossa Senzar

Julkaistu Infernossa 4/2022.

04.06.2022
SENZAR
Pyre of Throes
OMAKUSTANNE

Irlantilainen äärimetallibändi Senzar syntyi death metal -yhtye Coldwarin hajottua vuonna 2016. Coldwarin kitaristi Paul Nash, rumpali Marty McElhinney ja laulaja Trevor McLave pestasivat bassoon Stephen Andersonin ja ryhtyivät vääntämään omanlaistaan darkened extreme metalia, jossa on elementtejä vähän jokaisesta metallin alagenrestä.

Musiikki on modernia, paikoitellen koukeroista ja groovaavaa, osittain melko teknistäkin. Aggressiivisiin biiseihin on luotu vaihtelevuutta hitaammilla, akustisella skitalla säestetyillä c-osilla, joissa McLave huokailee maailmantuskaansa. Tunnelmallisiahan nuo pätkät ovat, mutta se varsinainen metalli on yksioikoista ja itseään toistavaa.

Näin merkityksettömästä musiikista on vaikea pitää. Sävellykset tuntuvat aivan liian tarkoin harkituilta ja muovisilta. Senzar tarjoaa vähän rankemman porukan Five Finger Death Punchia hieman esoteerisemmalla ja valtatarjontaa tarkoituksellisesti vastakarvaan silittävällä otteella.

Ehkä olen lopulta hieman jäävi arvostelemaan tällaista modernia core-henkistä kamaa, koska en juuri sellaisesta välitä, vaikka levyn sinkkubiisi Unforgiven Twilight herättikin mielenkiintoni.

Lisää luettavaa