Tasapainoista ilmaisua kaikilla osa-alueilla – arviossa Cornoctuan

Julkaistu Infernossa 6/2021.

CORNOCTUAN
Endangered
OMAKUSTANNE

Cornoctuanin debyyttilevy Endangered on ilmeisesti hyvin vahvasti solisti Jenna Erosen luomus, neidon käsialaa kun ovat sen kappaleet, sanat ja kansitaide. Kunnioitettava suoritus, etenkin kun jälki on kelpoa tai hetkittäin jopa hienoa.

Yhtyeen new doom -ilmaisu on verkkaista ja monisäikeistä, ja Erosen kuulaana helkkyvä laulu luo laahustelevaan kokonaisuuteen valtaisaa surumielisyyttä. Cornoctuanin musiikki on kiinnostavaa ja sen palikat ovat lievästä kankeudesta huolimatta kasassa myös teknisesti.

Kappaleiden melodisuus on vahvaa, ja vienon mustametalliset sävyt sekä paikoitellen jyrkkää kontrastia tuovat raa’at rähinät luovat oivallista dramatiikkaa. Akustisia kitaroitakin käytetään paljon, joten sävyjä on mukana oivasti.

Bändi on tasapainossa ilmaisunsa kaikilla osa-alueilla. Aivan niin majesteettista jälkeä yhtye ei kuitenkaan vielä tee, että se vakuuttaisi täysin. Albumi etenee aika samalla tempolla alusta loppuun, ja biisit ovat keskenään varsin samankaltaisia. Kunhan yhtye saa kappaleisiinsa vähän jäntevyyttä ja soittoonsa rentoutta, meininki noussee seuraavalle tasolle vaivatta.