Tavattoman viihdyttävää työläiskuoloa – arviossa Infidel Reich

Julkaistu Infernossa 9/2021.

11.12.2021
INFIDEL REICH
New World Outrage
RAW SKULL RECORDZ

Työläiskuoloa vanhoilta huonekaluilta tuoksuvilta ukoilta, eli tuoretta menoa pukkaa! Naavaa lennätetään suoraviivaisen ja vanhakantaisen kuolon merkeissä, joten tietty maatunut tuoksu on pelkkää bonusta. Näissä hommissa ei jaella lisäpisteitä siloposkista ja märistä korvista.

Infidel Reichin taustalta löytyy muun muassa Archeronin ja Asphyxin kaltaisia nimiä. Yhtyeen toisella pitkäsoitolla soi Carnivoresta, Venomista, Motörheadistä ja toki myös tekijöidensä entisistä bändeistä muistuttava rytke, joka jyrää muutamia melodisempia liidejä lukuun ottamatta ilman minkäänlaista hienostelua.

Aivan luupäisintä takomista tämä ei ole, mutta vanhat mestarit on kuunneltu tarkkaan. Riffivetoinen ja tanakalta kuulostava mättö repii perusteista yllättävän tarttuvaa ja monipuolista tavaraa. Puolituntinen annos on tiivis ja tavattoman viihdyttävä.

Yhtyeen vanhempiin julkaisuihin verrattuna New World Outrage painottaa death metalia pykälän vähemmän. Tilalle on haettu kasarilta terävämpää otetta, joka virkistää yleisilmettä roimasti. Veteraanien viimeisestä käyttöpäivästä ei ole tämän perusteella tietoakaan.

Lisää luettavaa