Tervetullut poikkeus melodisen rockin debyyttilevyttäjien joukossa – arviossa Six Silver Suns

Julkaistu Infernossa 9/2021.

23.12.2021
SIX SILVER SUNS
As Archons Fall
AOR HEAVEN

Kotoinen Six Silver Suns tekee tervetulleen poikkeuksen alati putkahtelevien melodisen rockin debyyttilevyttäjien joukossa. Nimimiehistä koostuva kuusikko työstää nimittäin musiikkiaan pääasiassa puhdasverisestä popista ja 1970-luvun progesta peilaten.

As Archons Fallin jokainen kappale on loppuun saakka mietitty, raikkaasti hengittävä yksilö. Six Silver Sunsin sävellyspajassa ei ole kaihdettu myöskään reggae-rytmejä (Lord of the Southern Tower), häpeilemättömän suoraa ja koukuttavaa aikuisrockia (Into to Unknown), kepeää ja iloista surf-musiikkia (Fading by Light) tai Cosmic Bitter Bluesin nimensä mukaista poljentoakaan. Kokonaisuuden kannalta on vähintäänkin osuvaa, että albumin finaaliin sijoitettu cover on nimenomaan The Mamas & the Papasin California Dreamin’.

Laajasta tyylikirjosta huolimatta As Archons Fall ei ole pelkkä jokaiselle jotakin -tekele, vaan skeneä kolunneiden tekijäukkojen vahvaa kokemusta taiten hyödyntävä runsaudensarvi, joka kestänee aikaa. Erikseen on mainittava myös albumin tavanomaista vahvempi taustalaulusektio, jota maustaa suvereenisti metallipiireistä paremmin tunnettu Helena Haaparanta.

Lisää luettavaa