Tuima ja vahvasti positiivinen paluu – arviossa Warmen

Julkaistu Infernossa 7/2023.

09.10.2023
WARMEN
Here for None
REAPER

Janne Wirman veljineen ja kamuineen palaa tatamille näissä geimeissä ennenkuulumattoman tuimin eväin. Totutun voimapitoisen Warmen-metallin sijasta ilmoille kajahtaa kovasti tutun oloista melodista ärinätoimitusta.

Bodom-kiipparistin historia todellakin kuuluu. Ilmiselvän yhteyden on helppo kuvitella kalvavan osaa kuulijoista, mutta yhtä lailla sen voi ottaa lämpimänä silmäniskuna omalle menneisyydelle ja kunnianosoituksena edesmenneelle bänditoverille. Missään nimessä meininki ei kuitenkaan vaivaannuta saati nolota.

Northerista ja Ensiferumista tutun Petri Lindroosin rääkymät kappaleet ovat pääosin laadukkaita ja niistä koostettu kokonaisuus taidolla hitsattu. Osa materiaalista uhkaa sujahtaa tarkemmallakin perehtymisellä hieman ohi korvien, mutta loppuvaikutelma on vahvasti positiivinen. Tätä albumia on yksinkertaisesti mukava kuunnella.

Viimeisellä omalla biisillä The Cold Unknownilla Warmen viiltää erityisen syvälle ja tunteella. Albumin varsinaisen päätöksen, tarpeettoman tulkinnan Ultravoxin mahtavasta kasarihitistä Dancing with Tears in My Eyesista olisikin voinut luovuttaa Japanille ja antaa ikiomien sävelten tuikata pisteen.

Lisää luettavaa