Tunkkainen toteutus vie puraisulta hampaat – arviossa Early Grave

Julkaistu Infernossa 10/2021.

27.01.2022
EARLY GRAVE
Early Grave
HELL’S TONE

Ikävä sanoa, mutta maailma olisi voinut odottaa tämän kotimaisen duon debytointia vielä tovin. Early Grave sekoittelee death- ja thrash metalia raa’alla otteella, mutta demomainen toteutus vie puraisulta hampaat.

Se on sääli, sillä kavereilla on silmää säveltämiselle, ja moni turboahdetulla tuotannolla ja tiukalla soundilla pelaava bändi operoi selvästi heikommin biisein. Early Graven ikivanhaa Sodomia, Destructionia ja muita kasariaikojen rässipioneereja vanhaan death metaliin sotkeva mättö sisältää kelpo ideoita ja kappaleista löytyy yksilöllistä tarttuvuutta.

Temponvaihtelut, soolot ja jopa ohimenevät kauhusyntikat sekä melodisemmat osiot kuvittavat yhdentoista raidan pakettia siihen malliin, että oikein harmittaa, miten kotikutoinen toteutus on jäänyt näin tunkkaiseksi. Ohuina soivat kitarat tulevat ikään kuin seinän takaa, ja rummuista puuttuu napakkuus.

Biisiensä puolesta Early Grave ansaitsisi pykälää paremman arvosanan, mutta pitkäsoittotielle on ajeltu tällä kertaa liian nopeasti. Yhtyeen nimi jää kuitenkin mieleen, sillä tasapainoisemman tuotannon ja pienen viilauksen avittamana ainesta löytyisi huomattavasti kovempaan.

Lisää luettavaa