Tuttua ja turvallista, mutta ei tylsää death metalia – arviossa Darkened

Julkaistu Infernossa 5/2022.

26.07.2022
DARKENED
The Black Winter
EDGED CIRCLE

Kun perehtyy toista täyspitkäänsä julkaisevan Darkenedin henkilöstöön, ei ole mikään ihme, että vaivattomasti rullaava death metalinsa on jämerää ja kaikenlaisista lastentaudeista vapaata.

Yllätys ei ole myöskään se, että vaikka rumpalinsa Andrew Whale (ex- Bolt Thrower, ex-Memoriam) on britti ja erinäisistä ug-kokoonpanoista tuttu murisijansa Gord Olson kanukki, sävellyksiä dominoivat pitkän linjan ruotsalaiset kielisoitinosaston edustajat. Näiden kolmen musikantin historiasta löytyy jäsenyyksiä Carbonizedin, A Canorous Quintetin ja Graven kaltaisissa porukoissa, mikä kuuluu myös albumin kappaleissa.

Darkenedin kuolo on enemmän modernia kuin vanhan liiton HM2-pörinää, mikä kuuluu käytännössä 1990-luvun loppupuolen Hypocrisy-henkisyytenä. Melodista tarttumapintaa viljellään onneksi säästeliäästi ja tyylillä, eikä siinä ole liikaa imelyyttä.

The Black Winter on muhevaa ja helppoa kuunneltavaa, levy jonka voi pistää soimaan koska tahansa, jos ei muuta keksi. Läpikotaisin tuttua ja turvallista, muttei kuitenkaan tylsää.

Lisää luettavaa