Upea avaruusreissu, jolla olisi mieluusti pidempäänkin – arviossa Enslavedin ep

Julkaistu Infernossa 9/2021.

27.12.2021
ENSLAVED
Caravans to the Outer Worlds
NUCLEAR BLAST

Norjalaisen viikinkimetallin ikonin tuore ep sisältää vänkää metallista progea ja minimalistista sisäavaruusmatkailumusiikkia. Brittiläisen kulttibändin Killing Jokenkin mieleen tuovassa hypnoottisen tribalistisessa räimeessä on hurja määrä draamaa ja tarttuvia koukkuja.

Vain kahden biisin ja kahden välisoiton mittainen levy yhdistelee materiaalia Enslavedin uran kaikilta poluilta. Löytyy rokkaavaa krautia, scifisointuja, hipahtavia urkuja, black/viking metalia, progejatsia, kauniita unikuvia ja heleästi kilkattavia kylmiä soundeja.

Esoteerista navigointia läpi astraalimyrskyjen, todetaan nimikkobiisissä. Todellakin. Bändi on luonut elokuvamaisen utuisen äänimaiseman, jonka mytologisessa sisäavaruudessa navigoimiseen saattaa tarvita jopa samanistisia taikasieniä tai muita psykoaktiivisesti resonoivia kompasseja. Enslaved soittaa tieteisviikinkimetalliprogea yksinoikeudella, jotta sinun ei tarvitsisi.

Pistäkää turvavyöt kiinni, käynnistäkää moottori ja nauttikaa matkasta kohti Ulkomaailmoja. Caravans to the Outer Worlds on vajaan kahdenkymmenen minuutin upea avaruusreissu. Harmi, että matkustusaika jää vajaaksi!

Lisää luettavaa