Uskaltaa olla aggressiivinen ja vastenmielinen, muttei pelkää tuoda esille myös pehmeämpää puolta – arviossa And Then You Die

Julkaistu Infernossa 9/2021.

29.12.2021
AND THEN YOU DIE
Electric Uterus
SKITHUND

Vuonna 1990 perustettu And Then You Die lukeutuu kotimaisen industrial-musiikin pioneereihin, mutta on väijynyt varjoissa ja piilotellut tiukasti undergroundissa koko uransa ajan.

Yhtyeen tuore albumi tarjoaa värisyttäviä sukelluksia niin puhtaan industrialin, noisen, post-punkin kuin vaihtoehtorockin syvyyksiin. Ryhmällä on selkeästi oma soundinsa, joka ei nojaa mihinkään valmiiseen dogmaan, vaan rohkenee rikkoa rohkeasti konventioita.

Bändi uskaltaa olla avoimen aggressiivinen ja vastenmielinen, mutta ei toisaalta pelkää tuoda esille pehmeämpää ja melodisempaa puoltaan. Sanoitukset eivät esittele järin valoisia näkemyksiä, vaan kiikkuvat jossain piikikkään sarkasmin ja synkän inhorealismin välimaastossa.

Noin puolituntinen Electric Uterus ei sisällä juurikaan tyhjäkäyntiä, vaan ilmaisee sanottavansa ytimekkäästi harhautumatta turhille sivupoluille. Tämä ei silti tarkoita, että yhtyeen musiikki olisi mitenkään yksiulotteista saati yksinkertaista. Raju Fuck Your Sacrifice ja hypnoottisen melankolinen Shit That Floats lienevät tasokkaan opuksen parhaat palat.

Lisää luettavaa