Usvaista ja rentoa hauskanpitoa – arviossa Bobby Liebling and Dave Sherman Basement Chronicles

Julkaistu Infernossa 1/2022.

20.03.2022
BOBBY LIEBLING AND DAVE SHERMAN BASEMENT CHRONICLES
Nite Owl
SVART

Kaikkien suosikkihörhö Bobby Liebling on tuttu legendaarisen Pentagramin johtohahmona. Miehen värikäs päihdehistoria ja muut siviilielämän ongelmat ovat olleet omiaan lyömään kapuloita musiikkiuran rattaisiin, mutta kaikesta huolimatta Liebling on onnistunut sinnittelemään. Doom metalin isoisän bändissä porukka on vaihdellut vuosien varrella rajusti, mutta jostain mies on aina löytänyt uusia soittokavereita.

Vuonna 2006, kun Pentagramin silloinen kokoonpano hajosi, Lieblingin ystävä Dave Sherman (Earthride, Spirit Caravan) päätti piristää häntä ja ryhtyi vierailemaan hänen asunnollaan kaljapäkin ja nauhurin kanssa. Vierailuista muodostui jamisessioita, joiden anti on nyt julkaistu virallisesti.

Nite Owlilta välittyy kaverusten välinen hauskanpito ja fiilistely, eikä siltä ole tarpeen etsiä sen kummempia tasoja. Ei mikään maailman kunnianhimoisin teos, mutta ihan mielenkiintoinen paketti arkistojen kätköistä. Sopivan usvaisia, rennosti rokkaavia riffejä ja Lieblingin kajahtunutta tulkintaa on lopulta vaikea vastustaa.

Lisää luettavaa