Vähemmän kuin osiensa summa – arviossa Motor Sister

Julkaistu Infernossa 5/2022.

MOTOR SISTER
Get Off
METAL BLADE

Kun ajattelee, millaisia odotuksia kohdistuu bändiin, jossa on kitarassa Scott Ian, bassossa Joey Vera ja rummuissa John Tempesta, tason kuvittelisi olevan kova. Myös Ianin vaimo Pearl Aday ja bändin alkupisteen Mother Superiorin – joka oli se viimeinen Rollins Band – kitaristi-laulaja Jim Wilson ovat mukana. Motor Sisterissä on siis seppää kerrakseen ja rento meininki. Se on toisella levyllään ihan ookoo.

Toisin kuin debyytillä, joka sisälsi vain Mother Superiorin biisejä, materiaali on nyt omaa ja tuoretta. Sekin kuuluu, mutta ei välttämättä linjakkuutena tai sävellysten ikimuistoisuutena. Touhu on suht jykevällä tatsilla vedettyä melodista hard rockia, jossa on asennetta ja pohjalla vähän southern-fiilistäkin. Topakka soitannollinen ote ja verrattain moderni soundipolitiikka eivät ehkä tue parhaiten kappaleita, joissa on paikoin kohtuullisesti sielukkuutta. Thin Lizzyn, Cheap Trickin, KISSin ja miksei King’s X:nkin tekoset tulevat mieleen.

Vaikka livesoitossa on tenhonsa, ihan nappiin bändi ei biisitusinallaan osu. Get Off on ihan mallikasta hevirokin rynkyttelyä, mutta vähemmän kuin osiensa summa. Ei hassumpaa, mutta tokkopa jää aikakirjoihin.

Lisää luettavaa