Vahvan musiikin ja laulannan riemuvoitto – arviossa Laurenne/Louhimo

Julkaistu Infernossa 7/2021.

03.10.2021
LAURENNE/LOUHIMO
The Reckoning
FRONTIERS

Oli Frontiers Recordsilta järkiveto pistää kaksi suomalaisten metallilaulajattarien kärkikaartiin kuuluvaa daamia kimppaan ja julkaista heiltä melodista metallia sisältävä levy.

Smackboundista tuttu Netta Laurenne ja Battle Beastin Noora Louhimo ovat voimakasäänisiä ja karismaattisia laulajia, joille eivät mitkä tahansa puoliballadit sovi. Energialtaan The Reckoning on likimain täydellinen, eikä itse musiikkikaan jätä toimivuudessaan epäilyksen sijaa. Eikä pitäisikään, kun biiseihin on saatu apua Thunderstone-maestrolta ja Netta Laurenteen aviopuolisolta, kitaristi Nino Laurenteelta.

Sävel on suurellinen ja soundi massiivinen. Levyn jokainen biisi rullaa eteenpäin kitkatta. Striking Like a Thunder, The Reckoning ja Time to Kill the Night tekevät niin silkalla voimallaan, hitaammat Hurricane Love ja Viper’s Kiss väkevällä tunteellaan.

Albumin ensimmäiseksi videosinkuksi valittu Bitch Fire istuu kokonaisuuteen saumatta, mutta kappale alleviivaa oikeastaan tarpeettomasti laulajiensa sukupuolta. Totta kai levyllä on huikea määrä naisenergiaa, mutta The Reckoning on ennen muuta vahvan musiikin ja laulannan riemuvoitto.

Lisää luettavaa