Välitön turpaanvetoefekti on taattu – arviossa Nunslaughter

Julkaistu Infernossa 8/2021.

NUNSLAUGHTER
Red Is the Color of Ripping Death
HELLS HEADBANGERS

Jenkkiläinen Nunslaughter ei ole reilun kolmenkymmenen vuoden aikana liiemmin löysäilyä saati kompromisseja harrastanut. Verkkaisesti studioalbumeja mutta sitäkin enemmän ep-julkaisuja ja splittilevyjä tehtaillut yhtye osoittaa viidennellä kokopitkällään olevansa vieläkin iskussa.

Ainoa alkuperäisjäsen yhtyeessä on laulaja-basisti Don of the Dead muiden nykysoittajien liityttyä bändiin viime vuosikymmenen puolella. Suurin mullistus bändin lähihistoriassa tapahtui vuonna 2015, kun vuodesta 1995 yhtyeessä rumpaloinut Jim Sadist menehtyi sairaskohtaukseen.

Vastoinkäymisistä huolimatta Nunslaughter ei ole jäänyt tuleen makaamaan vaan tuntuu olevan voimiensa tunnossa, siksi vahva kokonaisuus Red Is the Color of Ripping Death on. Yhtyeen venominkatkuinen ”devil metal” sulattaa yhteen thrashin, death metalin ja black metalin irstaimmat ja törkyisimmät puolet ja keittää niistä kokoon oman härskin soppansa. Ja kun kappaleet eivät ole turhalla pituudella pilattuja, välitön turpaanvetoefekti on taattu.

Reiluun puoleen tuntiin on pakattu kunnioitettava määrä iskeviä riffejä ja saatanallista draivia, joten ei voi muuta kuin hattua nostaa.