Valttina monipuolisuuden, tarttuvuuden ja haastavuuden yhdistäminen – arviossa Trauma Field

Julkaistu Infernossa 3/2022.

TRAUMA FIELD
From Wounded Soil
OMAKUSTANNE

Trauma Field pistelee nasevaa melodeathiä, jossa on mukavasti eeppisyyttä ja dynamiikkaa. Lievä progressiivisuus ja folkahtavan mustametallinen pohjavire höystävät monipuolista ja kunnianhimoista menoa vahvasti. Jo nimikappaleen tyylikirjo on varsin lavea, ja myöhemmissä, jopa kymmentä minuuttia lähentelevissä raidoissa haetaan haastavampien tahtilajien ja erikoisten sovitusratkaisujen kautta tyylipalettiin lisää vaihtelua.

Jyväskyläläisviisikko on jo kolmannessa albumissaan, mikä kuuluu vankkana osaamisena tuotanto- ja toteutussektorilla. Ärinä ja melodinen laulu toimivat oivallisesti, ja riffeissä on varsin mukavasti tarttumapintaa. Levyn tunnelmat vaihtelevat kiitettävän paljon, aina mustanpuhuvasta ärjyilystä ja kiukkuisesta rähinästä leppeän aurinkoiseen akkarirallatteluun ja pianoherkistelyyn.

From Wounded Soil on vahva näyttö osaavalta bändiltä. Tyylillisen monipuolisuuden ja tarttuvuuden yhdistäminen haastavampaan otteeseen on albumin valtti, mutta osalle kuulijoista se saattaa olla myös ylivoimainen este.

Lisää luettavaa