Voittokulku jatkuu – arviossa Insomniumin ep

Julkaistu Infernossa 8/2021.

05.11.2021
INSOMNIUM
Argent Moon
CENTURY MEDIA

Ei ole rahtuakaan ihmeellistä, miksi joensuulaislähtöinen Insomnium on ollut viime vuodet yksi suomalaisen metallimusiikin kuumimmista vientinimistä. Kovin moni muu bändi ei tee melodisesti yhtä innovatiivista ja kiinnostavaa tavaraa levystä toiseen.

Insomniumin koronataival ei ole ollut sieltä helpoimmasta päästä. Heti alkuunsa torpannut Heart Like a Grave -albumin jenkkikiertue lähes päätti bändin toiminnan, mutta kaikesta kuitenkin selvittiin. Pandemiahiljaisuuden Insojen osalta katkaisee neljän kappaleen mittainen ep, jonka tekijät on helppo tunnistaa.

Julkaisun avaava The Conjurer -massiivi tönäisee kuulijan heti sinne kuuluisaan syvään päähän, ja nimenomaan hukuttavan melodisen ylivoimaisuuden muodossa. Olenko se vain minä, vai keksiikö Insomium koko ajan vain parempia sävelkudelmia? Ja kuinka pitkälle tämä kierre entää?

Yksi Insomniumin viettelevien mollisointujen ikuisen nuoruudenlähteen ammentajista on bändin tuorein jäsen, kitaristi Jani Liimatainen. Ukon vankka power metal -tausta raikaa Argent Moonin raidoilta kuuluvasti ja entistä kypsempänä. Kypsiä ovat myös Liimataisen puhtaat lauluosuudet, jotka kyllästävät bändin tunnelmien väripalettia entisestään.

Insomniumin voittokulku jatkuu näillä näytöillä vielä pitkään.

Lisää luettavaa