Yksinkertaisia aineksia juuri oikeassa suhteessa sekoitettuna – arviossa Heathen Rites

Julkaistu Infernossa 7/2021.

01.11.2021
HEATHEN RITES
Heritage
SVART

Burning Savioursista tuttu Mikael Monks, aka Mikael Marjanen, on pistänyt pystyyn sooloprojektin. Heathen Ritesin debyyttilevyllä kohtaavat luontevasti eeppinen doom metal, hennot folk-kudelmat ja amerikkalaisen juurimusiikin kaihomielisyys. Riffit ovat painavia ja hitaita, kuten pitääkin, mutta samalla kappaleista huokuu läpi eteerisyydeen tuntu.

Marjanen on saanut säädettyä nupit optimaaliseen asentoon, sillä en ole kuullut näin maukasta kitarasoundia metallilevyllä vähään aikaan. Soundissa on lämpöä ja orgaanista hehkua, mutta samaan aikaan se kuulostaa massiiviselta. Heritage on rakennettu varsin yksinkertaisista aineksista, mutta ne ainekset on sekoitettu oikeassa suhteessa ja niitä on juuri oikea määrä.

Levyn ehdoton huippuhetki on tuumailevan melankolinen Midnight Sun, joka nostaa silkassa surumielisyydessään ihokarvat pystyyn. Levyn ainoa kritisoinnin aihe on puolestaan sen mitta. Vain 35-minuuttista teosta olisi kuunnellut kevyesti vaikka puolet kauemmin, mutta ehkäpä Marjanen halusikin jättää kuulijan kaipaamaan lisää.

Lisää luettavaa