Ylittämätöntä energiaa – arviossa H.E.A.T.-live-dvd

Julkaistu Infernossa 8/2019.

13.12.2019
H.E.A.T.
Live at Sweden Rock
Ear

Vuonna 2007 perustettu Ruotsin hard rock -ylpeys alkaa olla virkaiältään veteraaniluokkaa, ja paljon bändi on urallaan ehtinyt saavuttaakin. Studioalbumeita on kasassa viisi ja keikkaäänitteitäkin nyt jo kaksi.

Livenä tukholmalaisryhmä onkin parhaimmillaan. Live at Sweden Rockilla H.E.A.T esiintyy vieläpä kotimaassaan, ison ja fanaattisen yleisön edessä, joten mikäs siinä on huippukuntoisen bändin päästellä sata lasissa kovimpia hittejään.

Settilistasta ei puutu oikeastaan kuin aikoinaan Ruotsin euroviisukarsinnoissa esitelty 1000 Miles -sinkku, joka on yksi yhtyeen parhaista kappaleista. Niin tai näin, meno on bändin osalta tapissaan ja sitä ei syö edes festariolosuhteissa ymmärrettävän rajallinen valo- ja taltiointikapasiteetti. Tärkein kuitenkin pääsee oikeuksiinsa – hieno bändi ja sen ylittämätön energia.

Useimpien kirjoissa H.E.A.T luokitellaan AOR-genreen, mutta on siinä paljon muutakin, ennen kaikkea melodista raskasta rockia. Tarttuvimpina esimerkkeinä mainittakoon tämänkin julkaisun Mannequin Show, Tearing Down the Walls, Living on the Run ja A Shot at Redemption. Tai jos yhtyeen tuotannosta napataan sellaiset stadionluokan tunnelmannostattelut kuin Downtown ja Redefined, samassa lauseessa voidaan puhua jopa irlantilaisyhtyeestä nimeltä U2.

Tietty musiikillinen linjattomuus voi olla syy siihen, miksei H.E.A.T ole kasvanut nykyistä suuremmaksi vaan on jämähtänyt tavallaan semi-isoksi nimeksi. Toisaalta moninainen musiikki on bändille rikkaus, josta se voi ponnistaa jatkossa entistä varmemmin. Nuorista miehistähän tässä vielä puhutaan.

Lisää luettavaa