Ysärin asialla – arviossa Dirt

Julkaistu Infernossa 6/2022.

28.08.2022
DIRT
Deadbeat
RANKA

Jykevää grunge-rytinää veivaava Dirt herätti aika vankkaa mielenkiintoa jo taannoisella ennakkobiisillään Real Worldillä. Esikoislevynsä onkin kaikin puolin osaavasti tehty ja vakuuttava esitys. Tarkalla analyysikorvalla siitä kuitenkin huomaa, että kyse on nimenomaan debyytistä. Linja ei ole täysin kristallisoitunut ja ilmaisussa on vielä selkeitä kaikuja toisaalta. Ei tosin haitaksi asti.

Debyyttilevynsä aikaisen Alice in Chainsin lisäksi Deadbeatillä kuuluvat John Corabin keulittama, jyräävästi monottava Mötley Crüe ja Zakk Wylden tekemiset niin Ozzyn kanssa kuin omillaan. Dirt on selkeästi ysärin asialla: jyty on vahva, riffit ovat mojovia ja melodiat lähtevät komeasti. Ulosanti on vakuuttavaa ja pysyttelee kiitettävästi erossa pahimmista kliseistä ja ylilyönneistä. Ainoastaan sanoitusten osalta on haistettavissa pieniä ulkoalukemisen tuoksuja.

Biisikatraan maukkaimpia ja tyylillisesti napakimpia raitoja ovat mainittu Real World ja jyräävästi mäiskivä Dead Bodies. Myös hituri Eyes Wide Shut on komea, vaikka sen loppu toimisi myös ilman heviä. Kaikissa biiseissä on ainesta ja joukossa pari loistavaakin rallia.

Lisää luettavaa