Inferno 11/2019: 2010-luvun mestariteokset, Apocalyptica, Metal De Facto, Amorphis, Blind Guardian Twilight Orchestra, Satyricon…

Sadasseitsemäskymmenesviides Infernon numero julki perjantaina 20. joulukuuta.

19.12.2019

Oispa lunta… No, jos ja kun ei ole, niin onpa ainakin uusi Inferno, jonka Sytykkeitä-palsta täyttyy näin joulun alla tonttujoukoista Blooming Carrion, Thy Catafalque, My Funeral ja Lowburn. Kolumnisetä Markus Laakso miettii tekstissään kansiaiheemme, mestariteosten, olemusta, ja Heavy Cooking Clubissa saamme tietää jännittävän tosielämän seikan, mitä on ”Tamperelainen perinneruoka Kääg”, johdattimenaan paikallinen punkahtava death metal -akti Fosforos.

Kannessa on AD:mme Markus Paajalan hienoa kuvaa vinyylilevyistä, noista ihanista pyörylöistä, ja kuten mainittua, sen viittaamassa jutussa tarjoillaan turinaa mestariteoksista. Nyt kun vuosikymmen on tulossa sopivasti päätökseensä, otimme asiaksemme pohtia, synnyttikö mennyt kymmenen vuotta mestarillisia äänitteitä, ja mitä ne mahdollisesti mahtaisivat olla. 15 näkemystä löysi lehteen.

Ne menneen vuoden kovimmat levyt ruoditaan tuttuun tapaan, ja piintyneen tavan vastaisesti, toki vasta ensi numerossa, kun vuosi on varsinaisesti päättynyt.

Metal De Facto. Kuva: Mikael Karlbom

Haastatteluista voisi mainita ainakin Apocalyptican, joka julkaisee heti ensi vuoden startiksi yhtyeen alkuhämäriin kurkottelevan instrumentaalilevyn, ja Metal De Facton, tuon uuden kotimaisen tekijämiesten ryhmän, joka aikoo tehdä saman voimametallille kuin Trump aikoi Amerikalle, ja miksei myös Amorphisin, joka täyttää ensi vuonna 30 ja soi meille kitaristi Esa Holopaisen suulla katsauksen jokaiseen menneeseen vuoteensa. Niin, ja onhan siellä myös Blind Guardian, joka julkaisi juuri Twilight Orchestra -lisänimen kera parikymmentä vuotta haudotun orkesterilevyn.

Pölkyltä löytyy Morbid Angelin varhaiskokoonpanosta ja Nocturnus AD:stä tunnetun Mike Browningin kaula, ja Vanhassa liitossa Satyriconin pomomies Satyr muistelee 20-vuotiasta Rebel Extravaganza -levyä.

Satyricon vuonna 1999.

Arvioiden pääosassa on debyyttisoolonsa ensi kuussa englanniksi julkaiseva Marko Hietala, Salamyhkässä paneudutaan Zodiac Mindwarp and the Love Reaction -yhtyeen vuonna 1986 ilmestyneeseen debyyttiin ja Kuudennessa piirissä jututetaan Astia-studion päällysmiestä Anssi Kippoa, joka on pistänyt äänityshommansa varsin mielenkiintoiseen kuosiin.

Tätä, ja jotain muutakin, perjantaina 20.12. Hyvät pyhät!

Lisää luettavaa